ماهنامه اتاقک

ترانه و موسیقی

ماهنامه اتاقک

ترانه و موسیقی

نقد و بررسی «یه خاطره از فردا»


دفاع مونا برزویی از ترانه‌ نمیدونم


 آلبوم «یه خاطره از فردا» با اجرا ی بهروز یاسمی با هدف ارج نهادن به موسیقی اصیل ایرانی و آشنائی هر چه بهتر جوانان با هنر موسیقی و با حضور غیر منتظره احسان خواجه امیری چهار شنبه 21 مهرماه ساعت 18 در سالن فجر کانون ادبی فرهنگسرای رازی از نظر منتقدین گذشت.

در این مراسم عوامل تولید آلبوم از جمله شاعران آلبوم افشین یداللهی، محمد کاظمی، مونا برزویی، مریم اسدی، گروه آهنگسازی و نوازندگی: بهرنگ بهادرزاده، و مهرداد نصرتی؛ منتقدین آدرین یعقوبی، عبدالجبار کاکایی، سعید کریمی و ابراهیم اسماعیلی و همچنین مجتبی کبیری حضور داشتند.


بنا بر این گزارش، دکتر عبدالجبار کاکایی پیرامون شعر «نمیدونم» مونا برزویی، وجود تشتت در ترانه را بارز دانست و دوگانگی در شعر «دارم میام پیشت» مریم اسدی را به علت عدم تطبیق زمان ها محرز دانست.

وی تصریح کرد: باید از شباهت های کاملا محرز به اشعار، ترانه ها و مضمون های استفاده شده در آهنگ های خارجی پرهیز کرد. چرا که این خطا موسیقی و ترانه ی موسیقی را منحط می کند.این منتقد ادبی افزود: مصرع «وایستا دنیا من می خوام پیاده شم» بدون رعایت حقوق شاعر درج شده است که بزرگان بهتر است از این گونه موارد پرهیز کنند.همچنین کاکایی اشعار افشین یداللهی را ستود و کار دیگر ترانه سرایان را قابل تقدیر دانست.

این گزارش در ادامه می افزاید: ابراهیم رسولی قاب های شعر برزویی را مجرد دانست و اذعان داشت: قاب ها، قابی نیست که الزاما اتفاق افتاده باشد.وی اذعان داشت: در قطعه «منو ببر به شب هایی که خندونه» قرار نیست حتما فعل آن اتفاق افتاده باشد و یا در «به پله های خاموشی که با من روبرو می شی» اتفاقی که باید، رخ داده است و ترانه سرا آرزو دارد دوباره تکرار شود. رسولی نیز اشعار افشین یداللهی را چون همیشه دارای وزن و محتوایی فاخر دانست.

سعید کرمی یکی دیگر از منتقدین، اظهار داشت: در ترانه، هنگامی که خطایی به عمد تکرار می شود، دیگر خطا نیست. بلکه به نوعی سبک شاعر محسوب می شود.وی تصریح کرد: این دیستورت و به هم ریختگی و در حقیقت خطای به عمد، نیز در مویسقی سیروان، باس، کیک و گروه های کوبه ای نیز دیده می شود.

کرمی افزود: دیستورت و به هم ریختگی در عروض ترانه، بازی هایی دارد که به راحتی ملودی آن توسط آهنگساز خبره نوشته می شود. وی از این حیث ترانه سرایی و آهنگسازی آلبوم را منطبق و موفق در القای هدف خاص گروه دانست.

دکتر بهروز یاسمی با اشاره به عدم همراهی یک مشاور ادبی جهت جمع آوری اشعار و ترانه های مورد نیاز و مناسب با خواننده، منتقدین را بر آن داشت که به خواننده آلبوم، احسان خواجه امیری برگزیدن مشاور ادبی جهت بهبود کارهای آینده و عدم گسیختگی در کلام و حس خواننده را پیشنهاد کنند. سعید کرمی متقابلا افزود: این نکته ای بود که مایل بودم شخصا آن را به احسان عزیز بگویم و خوشحال هستم که اتفاق نظر جمع نیز همین است.
این گزارش می افزاید، جلسه در پایان با سخنان شاعران و آهنگسازان آلبوم فضای نقدآمیز، به جلسه دفاع و پرسش و پاسخ کشیده شد.

مونا برزویی که نقد آثارش را تند و بدون در نظر گرفتن توانمندی های وی می دانست و معتقد بود بهتر است توجه شود که شاید شاعر از استفاده ی مکرر خطاها قصد نشان دادن فضایی پریشان داشته است، تحسین بسیاری از حضار من جمله دکتر افشین یداللهی را از دفاع منطقی اش بر انگیخت.

همچنین وی در مورد پیشنهاد دکتر کاکایی مبنی بر جابه جایی و جایگزینی واژه های قافیه در ترانه «نمیدونم» تاکید کرد: حتی اگر دوباره می خواستم این ترانه را بسرایم بازهم از همین کلمات در قافیه استفاده می کردم.

شایان ذکر است، آلبوم «یه خاطره از فردا» به خوانندگی احسان خواجه امیری و همکاری موسسه صوت آوای هنر و مرکز پخش هنر اول، در 11 قطعه به شرح ذیل، چندی است که به بازار موسیقی عرضه شده است و با استقبال گسترده مخاطبین روبه رو گشت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد